ColdingOxholm

Rynkesøm med overlockerKreative projekter

Posted by Marianne Colding Oxholm Thu, August 04, 2016 14:06

Blog imageJeg var et smut forbi Stof2000 outlet i Aalborg i sidste uge, og faldt over det fineste bomuld med hulmønster - også kaldet pointelle eller undertøjsstof. Hvis du syr til små piger, så får man det skønneste look med dette stof. Det giver det der feminine touch, og er faktisk ret ofte billigt.

Jeg købte 3 meter for 50 kr. i alt.. og fik faktisk 4 meter, fordi at der var klippet et hul midt i det hele. Så jeg vil tro at jeg har hvidt pointelle stof til min datter bliver teenager ;-) Hun er 2,5 i dag ha ha!

Nole gange kommer jeg til at fokusere på at lave smarte mønstre og ikke altid på at simpelt med små detaljer faktisk også er skide flot! Og ofte nemmere at passe sammen med resten af garderoben.

I dag har jeg derfor lavet en T-shirt med rynkeeffekt ved skuldrene og den fineste blonde i hals og ærme. Blonden er købt ved stofdillen i Ishøj til ca. 4 kr. meter.

Blog image

Hvordan man laver rynke med en overlocker

Jeg var faktisk ikke klar over, at man kunne rynke på en overlocker. Har altid enten brugt englehud, eller syet to ligeudsting ved siden af hinanden. Men når man nu sidder ved overlockeren og syr, så er det bare SÅ meget nemmere lige at dreje på 4 knapper - og vupti - så er der rynket.

Indstilling af din overlocker - universalt mig bekendt:

Knappen der hedder DIF eller Differential højeste tal - her hedder min 2
Stinglængden på højeste tal (Her hedder min 4)

Begge ovenstående kanpper er på siden af min maskine!


Trådspænding:
overtråden skal strammes for at give rynk. Så her stiller jeg min maskine på et sted imellem 8-9, og normalt står de på 4. Det er den gule og grønne ved mig.

Prøv at sy på et prøvestykke af det materiale der skal syes i, for des mere du strammer trådspændingen - des mere rynk.

Blog image

Blog image

Blog imageIzzytop DIYSymønstre DIY

Posted by Marianne Colding Oxholm Mon, August 01, 2016 11:06

Min datter elsker bare kjoler. Og nu har jeg fundet et rigtig godt - og nemt - gratis symønster på en kjole. Møsnter kan hentes online og er i str. 18 md. til 12 år!

Det er sjovt at lege med farver og mønstre, og kan nemt give mange forskellige kjoler.

På billede 2, har jeg syet elastikbånd i kanten, som jeg syntes giver en helt fortryllende effekt på halskanten. En perfekt gaveidé til piger, da finish på denne også er rigtig flot.

Find link til det gratis mønster lige HER

OBS: kjolen er lige i det korte, så man kan med FORDEL tilføje 5-10 cm i bunden afhængig af størrelse.

Blog image

Blog imageFleecejakke til børnKreative projekter

Posted by Marianne Colding Oxholm Mon, August 01, 2016 09:37

Igen må jeg slå et slag for mønstrene fra Puperita! Denne gang er det en fleece-jakke, som var simpelthen så nemt at sy - og SUPER fed.

Modellen hedder Tiger Hoodie og kan findes HER

Igen var det bare nogle rester jeg havde liggende, fra jeg syede et fleece tæppe. Foerstoffet har jeg lavet i jersey, så den er rigtig blød og vamset at have på.

Blog imageGallakjoleKreative projekter

Posted by Marianne Colding Oxholm Sun, July 31, 2016 19:37

Min mand er Kaptajn i Livgarden, og det betyder at der også er en fest eller to om året, hvor de fine kjoler skal luftes. Det er altid en begivenhed, som jeg elsker at gå op i, og en anledning til at få syet en ny kjole.

Jeg prøver altid at gå efter det elegange look. Og ofte faktisk med udgangspunkt i det samme mønster, som så tilrettes. Men bare det at sy den i noget andet materiale, kan også give meget forskellige kjoler.

Mønster: Onion 2035

Stof: Alt stof er købt ved stofshop.dk

Jeg købte faktisk stoffet over telefonen. fik den bedste vejledning, og gode råd med på vejen.

Kjolen er lavet i eksklusiv dansevelour, og er simpelthen så flot og lækker. den smyger sig på en smuk måde til kroppen, og viser ikke appelsinhud og andet - det kan jeg lide!

Se velouren her: http://shop.stofshop.dk/shop/dansevelour-eksklusiv-214c1.html

Blog imageVinterjakke str. 2 årKreative projekter

Posted by Marianne Colding Oxholm Fri, July 29, 2016 11:02

Det FINE tøj har vi ikke meget af hjemme ved os. Stort set alt er arvet, og vi elsker at svine os til.

Men jeg faldt simpelthen for denne fine jakke fra med mønster fra Puperita. Jeg syede den i helt almindelig fleece-stof, hvor jeg vendte vrangen ud.

Det hele er derfor syet med rester - og derfor blev der plads til en FIN jakke.

ELSKER DEN, og det gør min datter også.

Blog image

Små kaninrisposerSymønstre DIY

Posted by Marianne Colding Oxholm Fri, July 29, 2016 10:42

Min datter er lige blevet 2 år og 9 måneder.. snart er tiden i dagplejen slut. Og et ny kapitel står for døren. I den forbindelse skulle der findes den perfekte gave, til vores højt elskede dagplejemor.

Jeg surfede en del rundt på nettet, og fandt på, at det skulle være en gave der kunne bruges til børnene. Derfor blev det til små risposer, som ligner kaniner. Dem har hun i forvejen et par stykker af, men de er meget slidte. Og så vil jeg også lave en taske til disse små væsener.

Da jeg ikke har kunne finde noget mønster på disse små, så har jeg lavet mit eget mønster. Og dette vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer. Jeg finder lige ud af at uploade, så det kommer snarest <3

Og så beklager jeg, at jeg ikke har fået taget bedre billeder. Men da de små ninusser var færdige, så var jeg nød til at give gaven med det samme. Kunne bare ikke vente.